Clubul SAM-SHO a fost fondat în prioada de dinainte de revolu?ie, func?ionând 4 ani, între anii 1973-1977. A fost condus de sensei Jean-Claude M’Baya pe atunci 1 kyu karate ?i judo, fiind unul din primele cluburi de karate din Timi?oara.
Istoria postrevoluţionară a clubului este legată de numele lui Ianaş Florin, singurul continuator al vechiului club. După revoluţie Artele Marţiale intră în legalitate. Se înfiinţează federaţiile de specialitate. Şi clubul SAM-SHO parcurge aceste etape de legalizare. Din 1990 pană în 1996, în club se practică doar karate. La sfârşitul anului 1995, în club începe studierea Kendo-ului. Secţia se formează în 1996 şi se afiliază federaţiei de specialitate.

Acest fapt s-a petrecut în urma demonstraţiei de la Timişoara a domnului Tsushima Kanji, din anul 1993, pe atunci consilier al ambasadei Japoniei în România. Prezent la demonstraţie, Ianaş Florin simte că aceasta este calea pe care trebuie să o urmeze şi fondează secţia.

În anul 2001, clubul se aşează pe noua formă de organizare, conform cu legea sportului 69/2000. Secţia de kendo a fost vizitată des de profesori japonezi, cu care clubul a avut relaţii foarte bune. Majoritatea profesorilor, in perioada 1997-2008, au venit prin JICA/JOCV (instituţie de voluntariat).

În present, în club se practică Kendo, Karate, Iaido şi Jodo. În decursul anilor, membrii clubului au participat la numeroase stagii de pregătire şi concursuri, obţinând rezultate bune. Din 2002, clubul a organizat, în colaborare cu alte instituţii, numeroase acţiuni culturale vizând promovarea culturii japoneze.